söndag 17 maj 2015

Söndagsmiddag

I dag satsade jag på en moussaka-inspirerad gratäng. Stekte gul lök tillsammans med blast från luftlök och vitlök.
 Blandade i köttfärsen och till sist krossade tomater med örter.
 Skivade aubergine och saltade på den och lät den ligga och vattnas.
 Skivade även zucchini, stekte den och lade ovanpå ett lager med köttfärssås.
 Auberginen har vattnat sig och jag torkar bort det med hushållspapper.
 Steker aubergine och lägger ovanpå ännu ett lager med köttfärssås.
Till sist riven ost på och in i ugnen för gratinering.

Går så ut i trädgården och letar reda på lite av varje.
Späda blad av korskål.
Mynta
Våtarv som smakar ärtskott. En riktig höjdare.
Skogslök samt några späda maskrosblad.

Lite olivolja på och färdigt att servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar