tisdag 7 juni 2016

Lyckas eller misslyckas

Odling innebär att man får räkna med att både misslyckas och lyckas. Men man får inte tappa modet om det man förväntade sig mycket av inte blir något alls. Det som verkar misslyckat i år är blomkålen. Den fick en lite tuff start på livet. När de skulle skiljas från varandra och från såtråget och få varsin kruka var de så många, så det såg så hoppfullt ut. Men först fick de hålla till vid ett fönster på kallvinden där det stundtals inte var så många plusgrader. När jag sedan förbarmade mig över dem och lät dem flytta ner i köket var det solen som var för stark. Nu har de fått komma ut i god jord men de verkar inte ha vuxit någonting på ett par månader.

De ska få lite mer tid på sig. Händer inget tar jag bort dem och kastar resterande blomkålsplantor som är kvar inne och sätter istället ut mer broccoli och kålrabbi som verkligen vill växa. I andra pallkragar under näten växer det för fullt. Jämför...


Snart kan jag börja skörda blad från svartkålen (närmast kameran till höger) och grönkålen (längst bort). Här finns även kålrabbi och kålrot men det som växer under jord behöver förstås lite mer tid på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar