onsdag 3 februari 2016

Rävbesök med konsekvenser

Idag har jag fått veta att räven som var på besök i början av november inte bara bajsade utanför dörren utan förmodligen även lämnade andra spår efter sig.

Sigge har kliat sig mycket i vinter. Jag har köpt rengöring för öronen på apoteket men det har inte hjälpt. När jag igår kväll kände att han hade en knöl på ena öronlappskanten så beslöt jag att nu fick det nog lov att bli ett veterinärbesök i alla fall. Vi hade turen att få en tid idag.


Veterinären Tove misstänkte genast rävskabb. Sigge var jätteduktig när hon tittade i öronen och tog skrapprov på ena armbågen. Öronen var fina inuti och det stämmer att det är på öronlapparna som skabbdjuren borrar sig in och även på armbågar och bröstsidor. Det kan vara svårt att få med skabbdjuren vid ett skrapprov men hon såg ett och det rörde sig så då var det bara att skriva ut medicin att droppa i nacken på honom med tre veckors mellanrum samt kortinsonspray mot klådan.

Men det var en sak till. I augusti var det en analsäck som sprack för Sigge så vi fick en akuttid för att spola rent och få antibiotika. Nu var den andra analsäcken stor så Tove klämde ut sekretet och konstaterade att det var rejält inflammerat.

Nu pustar Sigge ut på soffan. Skönt att det finns hjälp att få även om det är en pers att gå till veterinären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar