Om ett rött hus, husdjur, trädgården, odling, naturen och en kvinna i sina bästa år
Etiketter
1950-tal
1960-tal
analsäck
armeringsnät
aubergine
auktion
avlopp
betor
björnbär
blomkål
blomrabatt
Blåbärstry
bondbönor
broccoli
broderade lakan
brysselkål
brytbönor
bär
dillkött
duschkabin
elda
faluröd
Filippa
Film
frost
fröer
Fåglar
förgro potatis
Garderner's Delight
gardiner
grinden
gräsklipp
gräslök
gräsmatta
grönkål
gödselvatten
historia
Honungsskivling
hund
Höst
höstaster
höstgräva
innanfönster
iris
jordankare
jordgubbskladdkaka
jordgubbsplantor
jordviva
jordärtskockor
kajp
kakelugn
kallbänk
kamin
kantarellstuvning
katt
kitta fönster
klematis
klisterremsor
knölklocka
kål
körvel
linoljefärg
loppis
loppisfynd
luftlök
löksalt
moussaka
mullvad
musjakt
måla
målning
möbler
nyzeeländsk spenat
nässelvatten
nässlor
näva
nävor
odlingsbänk
pallkragar
panelbyte
pelargonia
perenner
pioner
plantor
ramslök
recept
rensa avlopp
Rosa Carolina
rosor
räv
rävskabb
rödstjärt
röllakan
salamander
saltgurka
secondhand
sedum
silikon
skogslök
skördetid
smedjan
soppa
sork
spalje
sparris
spenat
squash
staket
sumpmark
svartkål
sådd
taklök
takomläggning
tomater
täckodling
uggla
utsikt
vallört
ved
vedspis
veterinärbesök
Vilma
vitlök
vårblommor
vårtecken
växthus
zuccini
älg
äpplen
lördag 2 juli 2016
Grönkål till paj, sallad och chips
I kväll har jag skördat grönkål från fyra plantor. Jag sparade de översta bladen så det kan bli mer att hämta där och jag har även mindre plantor kvar. Jag tog bort mittnerven som är ganska grov och rev sönder kålen i ganska stora bitar. Så valde jag att frysa in den utan att förvälla. Det sägs ju att den är bäst lite frostnupen så då kan ju frysning direkt inte skada. Möjligtvis tar den större plats i frysen. Det är ju också en viktig aspekt att ta i åtanke.
500 gram blev det totalt. Mycket av det jag odlar är experiment för att se om jag tycker om det, använder det och hittar bra recept. Färsk grönkålssallad har jag redan gjort med äpplen och valnötter. Grönkålspaj med ädelost ska jag nog bjuda gäster på snart. Grönkålschips som torkas i ugnen måste jag också testa. När jag googlar hittar jag många recept så det gäller bara att testa.
Etiketter:
grönkål
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar